Foreldre siktet for grov vold mot sin egen baby

Et foreldrepar fra Ski er siktet for grov kroppsskade mot sin fem måneder gamle baby. Barnet ble lagt inn på Ullevål sykehus med alvorlige hodeskader.

– Det er snakk om skader mot hodet. Siden det fortsatt gjenstår mye etterforskning, vil jeg ikke gå i detalj om skadene barnet er påført, sier politiadvokat Liv Heidi Bjerkmo i Øst politidistrikt til NTB.

Barnets far er i Follo tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, mens barnets mor ble framstilt for varetektsfengsling klokka 14 mandag. Politiet begjærer henne fengslet like lenge, og med de samme restriksjonene.

– Begrunnelsen er bevisforspillelsesfare, sier Bjerkmo.

Grov vold

Foreldrene er i 30-årene og bosatt i Ski kommune i Follo. De er siktet for grov kroppsskade, som er straffelovens begrep for grov vold, eller medvirkning til det.

Det er ukjent hvordan de to stiller seg til skyldspørsmålet og hvorvidt de samtykket i varetektsfengsling. Begge har fått oppnevnt forsvarer.

– Siktelsen er likelydende for begge foreldrene i den fasen etterforskningen er i nå. En eventuell rollefordeling blir klarlagt etter hvert. Vi har masse etterforskning, både teknisk og taktisk, igjen, sier Bjerkmo.

Tok barnet til lege

Det var foreldrene som fredag gikk til lege med barnet, med begrunnelse i skadene de nå er siktet for å ha påført det. Legen henviste dem til Ullevål, som kontaktet Follo-politiet.

Bjerkmo vil verken kommentere barnets fysiske tilstand på det tidspunktet, eller hvor lang tid det gikk fra barnet kom til Ullevål, til sykehuset varslet politiet.

– Den siste informasjonen vi har mottatt fra sykehuset tilsier at tilstanden til barnet er stabil, sier hun.