Aaser hardt ut mot næringsministeren

Tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser går hardt ut mot næringsminister Monica Mæland (H) og mener at Deloittes granskningsrapport viser at det var feil å gi ham sparken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Tidligere Telenor-styreleder Svein Aaser går hardt ut mot næringsminister Monica Mæland (H) og mener Deloittes granskningsrapport viser at det var feil å gi ham sparken.

– Jeg har i min 40 år lange karriere i næringslivet aldri opplevd at en statsråd har utøvd så svakt eierskap som Monica Mæland. Statsråden har vært mest opptatt av å gi et inntrykk av politisk handlekraft. Hun har kun vist omsorg for seg selv i denne saken, sier Aaser til Dagens Næringsliv.

Les også: Ekspertadvarsel mot Deloitte-granskingen av Vimpelcom

30. oktober i fjor måtte han gå av etter mistillit fra Mæland. Bakgrunnen var ny informasjon om Telenor-styrets håndtering av Vimpelcom-saken, informasjon statsråden mente både hun og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité burde fått tidligere.

– Næringsministeren burde ventet til Deloitte-rapporten forelå før hun sparket meg. Det er ingenting i rapporten som indikerer at hun burde handlet som hun gjorde, sier Aaser.

Les også: Grøvan: – Telenor må ha visst hva som foregikk i Vimpelcom

Mæland avviser kritikken fra Aaser.

– Det er ikke unaturlig at en avsatt styreleder har behov for å skrive sin egen historie. Aaser og jeg har helt ulik oppfatning av denne saken. Rapporten fra Deloitte styrker etter min mening de grundige vurderinger som ble foretatt i forbindelse med hans avgang, svarer hun.

Les også: Vimpelcom-bestikkelser skal tilbake til Usbekistan

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som tilhører Telenor.