20-åring tiltalt for forsøk på å kjøre ned politimann

En 20 år gammel mann må til høsten svare for sitt forsøk på å kjøre ned en politimann etter at han ble stanset i en biljakt på E6 i Akershus i fjor høst.

Natt til lørdag 26. september i fjor ble Akershus-mannen (20) jaktet på av politiet fra Eidsvoll til Skedsmo. Ifølge tiltalen kjørte han i opptil 220 kilometer i timen, skriver VG.

I rettssaken som starter i Nedre Romerike tingrett 8. november, er det alvorligste tiltalepunktet at 20-åringen, etter først å ha blitt tvunget til å stanse bilen, ga gass på nytt slik at en politimann måtte kaste seg over autovernet for ikke å bli påkjørt.

Tiltalen skildrer en voldsom biljakt som foregikk over mange kilometer med høye hastigheter og farlige forbikjøringer. Til slutt greide politiet å stanse 20-åringen ved å sette et vogntog på tvers av motorveien og legge ut en spikermatte. Det var da den rebelske sjåføren forsøkte å kjøre over spikermatta og stikke av, at politimannen måtte kaste seg i grøfta.

Politiet varsler at de vil legge ned påstand om at 20-åringens bil blir inndratt og at han får sperrefrist for oppkjøring til nytt førerkort.