Mann frifunnet for barnelokking

En 63 år gammel mann som trodde han skulle møte 14 år gamle «Lisa» på en campingplass i Hokksund i år, ble utsatt for en ulovlig provokasjon, mener Sør-Trøndelag tingrett, som frifinner ham.

«Vår rettstradisjon er bygget på at det er politiet og ikke privatpersoner som skal etterforske og avdekke straffbare handlinger», skriver Sør-Trøndelag tingrett i dommen, omtalt i Adresseavisen.

Den nå frikjente 63-åringen fra en kommune i Sør-Trøndelag ble pågrepet av politiet på en campingplass i Hokksund 29. januar. Mannen ble deretter tiltalt for forsøk på såkalt grooming eller barnelokking, som går på å gjøre avtale med mindreårige for å begå seksuelle overgrep. Under rettssaken tidligere i mai nektet han straffskyld.

– Mannen trodde han skrev med en 14-årig jente, men det var hele tiden meg han chattet med. Det var aldri en 14-årig jente involvert, heldigvis, sa Stig Kalsnes fra Drammen da Adresseavisen intervjuet ham i vinter.

I forbindelse med at 63-åringen hadde et ærend i Eidsvoll 29. januar, ble det avtalt at han skulle møte «Lisa» ved Hokksund camping. Kalsnes hadde på forhånd informert politiet.

Få timer etter pågripelsen ble filmen fra møtet lagt ut på Facebook. Bilder av mannen ble publisert sammen med fullt navn og bosted.

– Det var veldig trist å se at de lar ham gå, sier Kalsnes til Adresseavisen.

Han sier han ikke kommer til å slutte, selv om retten sier virksomheten er ulovlig.

– Hadde det vært ulovlig, ville vi blitt straffet for lenge siden, hevder han.