Mann siktet for overgrep mot to barn i barnehage

En mann er siktet for overgrep mot to barn i en barnehage i Bergen, skriver Bergens Tidende.

Politiet ble koblet inn i saken etter at et barn i barnehagen fortalte sine foreldre hjemme om det som kan ha vært et overgrep mot de to barna en gang i løpet av fjoråret. Barnet beskrev en mannlig ansatt i barnehagen, skriver Bergens Tidende.

Foreldrene anmeldte saken til politiet, og mannen ble pågrepet 11. januar i år. Politiet har også gjort flere beslag, blant annet i mannens datautstyr. Det er imidlertid ikke funnet noe i beslagene som knytter siktede til anmeldelsen, sier politioverbetjent Svein Føllesdal ved Bergen politistasjon.

Begge barna har vært inne til avhør på Barnehuset i Bergen. Mannens forsvarer mener siktelsen framstår som grunnløs og uriktig. Han sier den siktede mannen stiller seg uforstående til siktelsen og nekter for å ha forgrepet seg på de to barna.

Ifølge Bergens Tidende arbeidet mannen i den aktuelle barnehagen en lengre periode i fjor. Han hadde gyldig politiattest som viste at han var skikket til å jobbe med barn.

Dette er den tredje overgrepssaken som rammer barnehagebarn i Bergen de siste månedene.

Så sent som i forrige uke ble det kjent at en barnehageansatt var siktet for overgrep mot en gutt. Han har i avhør forklart seg om overgrep mot fem barn i to ulike barnehager.

I februar skrev samme avis om ytterligere en barnehage i Bergen der en mann var siktet for overgrep.