Politiet: – Drapet i Os begått med kniv

En kvinne ble søndag kveld funnet drept i Os utenfor Bergen. Les mer Lukk

Kvinnen (38) som ble drept i Os i Hordaland søndag kveld, døde etter knivstikk, opplyser politiet.

– Vi mener at siktede brukte en kniv og har kontroll over det antatte drapsvåpenet, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til Bergensavisen.

Den drapssiktede ektemannen, som er i begynnelsen av 40-årene, har erkjent de faktiske forhold og erkjenner også straffskyld.

Til NRK opplyser politiadvokaten at funn på åstedet tyder på at drapet skjedde utenfor mannens bolig.

Bakgrunn: Kvinne funnet død i Os – antatt gjerningsmann tatt

Separerte

Den drapssiktede mannen kontaktet selv politiet i 19-tiden søndag og fortalte at han hadde drept kona. Hun ble kort tid senere funnet død i oppkjørselen utenfor ektemannens bolig. Ektemannen ble pågrepet ved lensmannskontoret på Os.

Siktedes forsvarer Jostein Alvheim ønsker ikke å utdype hva mannen har opplyst om hendelsesforløpet eller bakgrunnen for handlingen.

– Når det gjelder slike detaljer, kan jeg ikke si noe, men dette er en tragisk sak for alle involverte. Min klient gjennomførte avhør greit, men han tar det selvsagt tungt, sier Alvheim til Bergens Tidende.

Siktede og den drepte kvinnen var separert, og har bodd fra hverandre i noen måneder. Kvinnen etterlater seg to voksne barn.

Funnet i oppkjørselen

Det ble satt i gang full etterforskning kort tid etter hendelsen, og kriminalteknikere arbeidet rundt boligen fram til klokken 4 natt til mandag.

Mannens bil, som sto i oppkjørselen like ved stedet kvinnen ble funnet, er beslaglagt for tekniske undersøkelser.

Ifølge politiet var det ingen øyevitner til drapet, men flere personer i familiens omgangskrets skal avhøres.

Kommunen har satt inn et kriseteam som nå tar vare på familien til den drepte, og den siktede framstilles for varetektsfengsling i Nordhordland tingrett tirsdag.