Mann pågrepet for skyting i Kongressens besøkssenter

Kongressbygningen i Washington ble mandag sperret av etter meldinger om at det ble avfyrt skudd inne på besøkssenteret. Foto: Reuters (NTB scanpix) Les mer Lukk

Én mann er pågrepet, mistenkt for å ha skutt inne i Kongressens besøkssenter i Washington mandag. En politibetjent skal ha blitt lettere skadd.

Kongressbygningen i Washington ble sperret av etter meldinger om at det ble avfyrt skudd inne på besøkssenteret.

Politiet bekrefter at en antatt gjerningsmann er pågrepet. Mannen er ifølge en politikilde skadd etter at det ble avfyrt skudd og er fraktet til sykehus, melder TV-kanalen MSNBC. Ifølge kilden er det ikke flere mistenkte.

– Det har vært en isolert hendelse ved Kongressen. Det foreligger ingen pågående trussel mot publikum, skrev Washington-politiet på Twitter kort tid etter at hendelsen ble meldt.

Politibetjent lettere skadd

Innledende etterforskning viser at den mistenkte gikk inn til besøkssenteret og rettet en pistol mot en av politibetjentene der, noe som førte til skuddveksling, sier en tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

Tjenestemannen sier videre at det ikke foreligger bevis som tilsier at hendelsen var knyttet til terror.

En politibetjent skal ha blitt skutt, men skal ikke ha alvorlige skader, ifølge nyhetsbyrået.

Det hvite hus

Mandag er ikke møtedag for kongressmedlemmene i den amerikanske hovedstaden, men mange turister er på besøk i byen i påsken.

De som var til stede i Kongressen og på besøkssenteret under hendelsen, ble bedt om å søke tilflukt, og Kongressen ble satt under såkalt lockdown, som betyr at ingen personer kan komme inn eller ut av bygningen.

Secret Service opplyser at de midlertidig sperret adgangen til Det hvite hus som følge av hendelsen som følge av rutinemessig sikkerhetstiltak. Secret Service avviser samtidig meldinger om at en person skal ha forsøkt å hoppe over gjerdet.