– Abdeslam ble ikke avhørt om terrorplaner i Brussel

En person blir pågrepet av belgisk politi i Brussel-bydelen Molenbeek. Salah Abdeslam ble pågrepet i samme aksjon, men det er usikkert hvem som er fotografert på bildet. Foto: iTélé (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Terrorsiktede Salah Abdeslam ble ikke avhørt om planlagte terroraksjoner i perioden fra han ble pågrepet til tirsdagens angrep i Brussel, ifølge politikilder.

Abdeslam ble kun avhørt i en time etter pågripelsen og før terrorangrepet tirsdag, ifølge hans forsvarer Sven Mary og to politikilder som Politico har snakket med.

Forrige uke ble bombeutløsere og våpen funnet sammen med Abdeslams fingeravtrykk i en leilighet i Brussel. Likevel valgte etterforskerne lørdag å avhøre Abdeslam kronologisk, og dermed starte med angrepene i Paris i november, som han er siktet for å ha deltatt i.

Les også: Politiet kan ha hatt Abdeslams adresse siden desember

– Han virket sliten etter å ha blitt operert dagen før. Etterforskerne tenkte ikke på muligheten for noe slikt som skjedde tirsdag, sier en av kildene til avisen.

Ifølge forsvarer Mary nekter Abdeslam for å ha hatt noen kjennskap til planene om et terrorangrep i Brussel. Han ønsker å bli utlevert til Frankrike for å forklare seg der om angrepene i november.