Falsk politi-gjeng knyttes til drap på italiensk student

Sørgende legger ned blomster utenfor den italienske ambassaden i Kairo i forbindelse med en minneseremoni for Giulio Regeni i februar. Foto: Mohamed Abd El Ghany (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Egyptisk politi sier de har funnet passet og lommeboken til den italienske studenten som ble drept i landet tidligere i år. Funnet ble gjort i en leilighet under opprullingen av en kriminell bande som skal ha gitt seg ut for å være politi.

Leiligheten ble gjennomsøkt etter at politiet drepte fire medlemmer i banden. Ett av dem skal ha bodd der.

Ifølge politiet ble det funnet en veske med flere av eiendelene til 28 år gamle Giulio Regeni, deriblant lommeboken og passet hans.

Regeni ble funnet drept i en veigrøft utenfor Kairo ni dager etter at han sist ble sett 25. januar. Liket bare preg av at han var blitt utsatt for tortur.

Det egyptiske innenriksdepartementet opplyser at banden de nå har aksjonert mot har «spesialisert seg i å etterligne politibetjenter for å kidnappe utlendinger og rane dem».

– Et svært kompetent etterforskningsteam ble satt sammen for å avdekke mysteriet rundt flere anmeldte ran og hendelser hvor folk har gitt seg ut for å være politi, skriver departementet i en pressemelding.