Politiet etterforsker mulig skyting på sykehus i California

Politiet fant umiddelbart ingen tegn på at skudd var løsnet etter å ha gjennomsøkt et militærsykehus i San Diego i California, der det ble meldt om skyting tirsdag.

– Det er blitt meldt om en aktiv skytter i bygning 26 på Naval Medical Center i San Diego. Alle som befinner seg der, bes om å flykte, gjemme seg eller kjempe, het det i den dramatiske meldingen på sykehusets Facebook-side tidlig tirsdag formiddag.

Marinetalsmann Jon Nylander sier at lokalt politi og militærhunder gjorde et foreløpig søk i bygningen etter at ett enkelt vitne som skal ha hørt tre skudd i en kjeller.

– Det har ikke funnet noe bevis på at en skyting har funnet sted, sier han og legger til at politiet skulle gjøre et grundigere søk.

Les også: Skyting utløste panikk på kjøpesenter i USA

Også marinebasen like i nærheten av sykehuset sendte ut en advarsel på grunn av rapportene om skyting.

– Dersom du er i umiddelbar fare, gjem deg eller søk tilflukt på et sikkert sted. Barrikader døren og ring 911. Sett telefoner og andre enheter på lydløs, lød oppfordringen på Naval Base San Diegos Facebook-side.

San Diego ligger helt sør på den californiske kysten og er en viktig havneby for den amerikanske marinen. Sykehuset ligger i Balboa Park, i nærheten av San Diegos berømte dyrepark.

Les også: 14 bekreftet drept i skyting i California