Politiet har rullet opp stor narkoliga på Sørlandet

Politiet i Agder har pågrepet 28 personer som er siktet for delaktighet i et stort nettverk som har solgt amfetamin og hasj på Sørlandet.

Agder politidistrikt har i en periode overvåket miljøet med bistand fra nabodistriktene. I tillegg til de som ble pågrepet, mistenker politiet at rundt hundre personer er involvert, melder TV 2.

Den antatte 23 år gamle hovedmannen ble pågrepet i begynnelsen av november i fjor. I tillegg til 23-åringen som er varetektsfengslet, er ti medhjelpere samt 17 mottakere eller underselgere av narkotikaen, pågrepet. Den yngste er under 18 år.

– Under den antatte hovedmannen er det opptil ti medhjelpere som blant annet skal ha kjørt ut dopet til Flekkefjord i vest og Risør i øst. Vi mistenker også 17 personer som er mottakere, sier politiadvokat Jørgen Henriksen i Agder politidistrikt.

Politiet har beslaglagt dyre biler som de mener er brukt for å kjøre amfetamin og hasj til skogsdepoter over hele Sørlandet. Minst fem slike steder skal ha blitt brukt.

De forseggjorte amfetaminpakkene er merket med en kobraslange og en kjemiske formel. Politiet sier de nesten minner om noe hentet fra TV-serien «Breaking Bad».