Finansmann innrømmer dobbeltdrap i Sverige

En 51 år gammel kapitalforvalter møter i retten i Jönköping i Sverige, tiltalt for drap på to eldre ektepar. Hans forsvarer Leif Silbersky til høyre. Obs! Mistenkte er sladdet. Les mer Lukk

En 51 år gammel svensk kapitalforvalter innrømmer å ha drept et eldre ektepar og tent på huset deres. Han nekter imidlertid for et annet dobbeltdrap som han står tiltalt for.

Fredag startet rettssaken mot mannen som påtalemyndigheten mener sto bak drapene på fire personer, to eldre ektepar, tidligere i år.

51-åringen var økonomisk rådgiver for begge parene. I retten erkjente han drapet på det ene paret som ble funnet etter en boligbrann i Norrahammar i Jönköping i mai.

Han nekter imidlertid for å ha drept et par som ble funnet omkommet i et nedbrent sommerhus i Hökensås utenfor den svenske byen bare noen uker tidligere.

Slått i hjel

Ifølge aktor Pernilla Törsleff hadde finansmannen med seg champagne og rekesmørbrød da han skulle møte paret i Norrahammar drapsdagen. Han håpet dette ville overbevise dem om ikke å kreve tilbake pengene som han skulle forvalte.

I avhør har han innrømmet å ha drept mannen med et balltre.

Ifølge aktor ventet tiltalte deretter på at kvinnen som var ute, skulle komme hjem. Hun ble også mishandlet, men døde trolig av røykskader etter at gjerningsmannen tente på.

I huset ble det funnet tomme flasker med tennvæske av samme merke som 51-åringen hadde handlet inn kort tid før drapene.

Brekkjern

Etterforskerne mener det er sammenheng mellom dobbeltdrapet i Norrahammar og brannen i Hökensås, der et ektepar ble funnet omkommet bare seks uker tidligere.

Her er det imidlertid ikke funnet noen årsak til brannen, og det er heller ikke kjent hvordan ekteparet døde.

51-åringen har innrømmet at han besøkte paret like før brannen, men nekter for å ha hatt noe med brannen å gjøre.

Ifølge aktor er et brekkjern med blodrester som ble funnet hos tiltalte, et sentralt bevis i denne saken.

Innrømmer bedrageri

Påtalemyndigheten mener de to dobbeltdrapene var økonomisk motivert. 51-åringen skal ha tatt imot store summer som han skulle investere. Pengene brukte ham imidlertid på seg selv, ifølge aktor.

– Han kunne ikke dekke forbruket med egen inntekt, sier Törsleff.

51-åringen er også tiltalt for grovt bedrageri på nesten 6 millioner kroner av til sammen 17 personer. Tiltalte erkjente forholdene i retten.