Fange pågrepet etter rømming fra Kongsvinger fengsel

En 47 år gammel mann ble søndag morgen pågrepet av politiet etter at han rømte fra Kongsvinger fengsel timer tidligere.

Mannen er den tredje innsatte på snaue to uker som rømmer fra et fengsel i byen.

Pågripelsen skjedde i Kongsvinger sentrum, uten dramatikk, opplyser Hedmark politidistrikt klokken 8.40. Da var det gått omkring fem timer siden politiet fikk melding fra fengselet om at den 47-årige afrikanske mannen hadde rømt fra anstalten på Vardåsen.

– Dette er en anstalt med lav sikkerhet, og da er ikke fangene innelåst. Han har hoppet ut av et vindu og tatt seg over et gjerde, sa operasjonsleder Trond Sulen til NTB. Rømmingen ble observert via fengselets kameraovervåking.

Søndag morgen ble mannen, som er dømt for brudd på utlendingsloven, ivaretatt av helsevesenet. Han var nedkjølt etter å ha vært ute gjennom natten.

Kongsvinger fengsel holder til to steder i byen og har i alt 117 plasser, går det fram av fengselets nettsider. På Vardåsen like nord for byen ligger fengselets nye del, og i sentrum ligger den eldre delen.

Det er bare snaue to uker siden to innsatte klarte å rømme fra den gamle delen av Kongsvinger fengsel. Etter en omfattende leting med helikopter, hunder og bilpatruljer ble de pågrepet etter tre timer bak et industribygg i byen. (©NTB)