Siktet for Burger King-voldtekten: – Han vil ta ansvar for det som eventuelt har skjedd

Voldtekten skal ha skjedd inne på Burger King-restauranten i Karl Johans gate i Oslo sentrum natt til søndag. Les mer Lukk

27-åringen sier det ville være en katastrofe for ham dersom det viser seg at det var han som voldtok en kvinne på Burger King i Oslo sentrum natt til søndag.

Søndag kveld meldte en 27 år gammel mann seg for politiet etter å ha fått med seg medieoppslagene om voldtekten på Burger King-restauranten på Karl Johan natt til søndag.

Han kan ikke huske å ha voldtatt kvinnen i 30-årene. Derfor har han heller ikke erkjent straffskyld. Til NTB sa mannens forsvarer, Jonny Veum, til NTB at 27-åringen sier han har hatt blackout grunnet stort alkoholinntak.

– Han beklager hvis det var ham. Han har sett overvåkningsbildene som viser at han gikk inn på dametoalettet etter henne, og skjønner at han har vært der. Han vil ta ansvar for det som eventuelt har skjedd, sier Veum til Dagbladet.

Bakgrunn: Mann siktet for voldtekt på Burger King i Oslo

– Katastrofe

Til politiet har mannen forklart at han så på TV 2 Nyhetskanalen på søndag, og husket at han hadde kranglet med en dame på restauranten. Derfor valgte han å melde seg for politiet.

– Han har vanskelig for å forstå at det skal ha skjedd. Hvis det stemmer, sier han at det er en katastrofe for ham, sier advokaten.

27-åringen samtykket til å la seg varetektsfengsle i to uker, mens politiet ønsket fire ukers varetektsfengsling.

Mannen er tidligere anmeldt for voldtekt to ganger. Begge gangene ble anmeldelsene henlagt.

Kom ikke tilbake fra toalettet

Kvinnen var restauranten sammen med en annen person natt til søndag. Hun gikk på toalettet, men da hun ikke kom tilbake, kontaktet den andre personen en vekter som låste opp døra og fant kvinnen der.

Kvinnen har fortalt politiet at hun ikke kjente gjerningsmannen. En 27 år gammel mann ble pågrepet søndag kveld. Kari-Janne Lid sa mandag at de har bilder fra et overvåkingskamera på åstedet, og at bildene viser en person på stedet som ligner veldig på mannen som nå er siktet.