Minst 27 drept av to bilbomber i Bagdad på få timer

Minst 15 mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte utenfor en iskrembutikk i Bagdad mandag kveld. Tirsdag mistet ytterligere sju mennesker livet da en annen bilbombe gikk av i byen. Les mer Lukk

Minst 27 mennesker er drept og over 100 såret i to bilbombeangrep i Bagdad, opplyser irakiske sikkerhetskilder. Bombene gikk av med noen timers mellomrom.

Det første angrepet rammet en populær iskrembutikk i Karada-distriktet mandag kveld, mens det andre skjedde ved en viktig bru i den irakiske hovedstaden.

Angrepet mot iskrembutikken skal ifølge enkelte kilder ha blitt gjennomført av en selvmordsbomber, mens andre sier at bomben var plassert i en bil og ble utløst med fjernkontroll. Sykehus og politi opplyser at det fant sted mandag kveld etter at sola var gått ned og muslimene kan spise, ettersom de for tiden faster på dagtid i forbindelse med ramadan.

Etter mørkets frambrudd fylles restauranter og kafeer raskt opp av familier. Videoer på sosiale medier viser kaotiske tilstander i kjølvannet av eksplosjonen, med sårede liggende på bakken.

Ekstremistgruppa IS hevder den står bak bilbomben mot iskremrestauranten, mens ingen har foreløpig sagt at de står bak den siste bomben.

Men IS har også tidligere gjennomført en rekke lignende angrep. Under ramadan i fjor ble flere hundre personer drept av en lastebilbombe.