Pause i framrykkingen mot Mosul

Mens irakiske styrker har rykket fram mot Mosul fra nord, øst og sør, har stadig flere sivile flyktet fra byen. Her fra al-Shura-området, sør for Mosul. NTB Scanpix / REUTERS/Stringer Les mer Lukk

De irakiske styrkene tar en pause i framrykkingen mot Mosul for å posisjonere seg og sikre de erobrede områdene.

Det opplyser det amerikanske forsvaret.

– De pauser og posisjonerer seg, gjør seg i stand til videre innsats og klarerer allerede erobrede områder, sier oberst John Dorrian, talsmann for den amerikanskledede koalisjonen som kjemper mot IS.

– Vi regner med at det vil ta et par dager før framrykkingen fortsetter. Det er planen deres, og vi regner med at de vil holde seg til den.

Les også: Unicef om Mosul: – Mennene har forsvunnet

Dorrian sier de irakiske styrkene jobber for å tilpasse seg ekstremistgruppa IS' taktikker og manøvrering. I mellomtiden fortsetter koalisjonen luftangrepene mot mål i og rundt den IS-kontrollerte byen. Flyene retter angrep både mot gruppas kommandosentre og tunneler som blir brukt til å angripe irakiske styrker.

USA opplyser at koalisjonen har avfyrt nesten 2.500 bomber, raketter og granater siden offensiven mot Mosul begynte.

Mens irakiske styrker har rykket fram mot Mosul fra nord, øst og sør, har stadig flere sivile flyktet fra byen. Den internasjonale organisasjonen for migrasjon opplyser at de fram til torsdag har registrert 15.804 flyktninger fra byen.

Les også:

– Mosul-data kan avsløre terrorplaner mot Europa

Hevder mange IS-krigere er drept i Mosul-offensiv

IS henter menneskelige skjold sør for Mosul