Fant verdens største dinosaurspor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Har funnet verdens største dinosaur-avtrykk
Et 1,7 meter stort fotavtrykk stammer trolig fra det forskere mener er det største dinosaurussporet som noensinne er dokumentert.

Det oppsiktsvekkende funnet ble gjort i Kimberley i Vest-Australia. Her finnes fra før en sjelden samling fotavtrykk i sandsteinene, hvor mange kun er synlige ved lavvann.

Fotavtrykkene skal stamme fra så mange som 21 forskjellige typer dinosaurer, og regnes for å være blant de største og mest variert samlingene dinosaurspor på jorden.

Embed: kimberley

Les også: Alle dinosaurusforskere har tatt feil i 130 år

Forskere fant 70 millioner år gamle levninger og fossiler

5,5 meter i hoftehøyde

Det nye fotavtrykket tyder ifølge forskere på at det enorm dyret kan ha målt 5,5 meter i hoftehøyde, melder The Guardian.

Fram til i dag var det største dinosaur-avtrykket påvist i den mongolske Gobi-ørkenen. Dette funnet ble gjort i fjor og sporet målte 106 centimeter.

– Vi har flere spor i dette området som er opp imot 1,7 meter store. Folk flest vil være i stand til å «passe inn i» et spor av denne størrelse. Sporene viser dyr som trolig var rundt 5,3 til 5,5 meter i hoftehøyde, sier paleontolog Steve Salisbury ved University of Queensland til ABC News.

Les også: Gjorde utrolig dinosaur-oppdagelse på strand

Skal undersøke krateret bak dinosaur-utryddelsen

30 millioner år siden

De største dinosaurussporene tilhører sauropoder, store diplodocus og planteetere med lang hals og hale. Forskerne oppdaget også spor fra fire forskjellige typer tobente planteetere og seks typer pansrede dinosaurer, inkludert Stegosaurs, som ikke tidligere har blitt dokumentert i Australia.

For om lag 130 millioner år siden var det spesielle området i Vest-Australia ifølge forskerne et stort elvedelta hvor dinosaurer krysset våte sandområder mellom omkringliggende skogsterreng.

Les også: Ny dinosaurtype oppdaget i Argentina

Besøk dinosaurene med Google

Embed: kimberley