Mann siktet for drap på ekskjæresten fengslet i fire uker

En kvinne ble skutt og drept på Oppsal onsdag kveld. Politiet har siktet en mann, en tidligere kjæreste av kvinnen, som vil bli framstilt for fengsling torsdag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Mannen som er siktet for drapet på ekskjæresten på Oppsal i Oslo onsdag kveld, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, slik politiet ba om.

En kvinne i slutten av 40-årene ble drept, og hennes tidligere kjæreste, en mann i begynnelsen av 50-årene er siktet og varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Han erkjenner ikke straffskyld for drapet, men har samtykket til fengslingen. Mannens forsvarer, Unni Friis, sier til TV 2 at han hevder våpenet gikk av ved et uhell.

Politiet har bekreftet at de har beslaglagt et våpen, og opplyser også at det ikke var noen andre til stede i leiligheten da kvinnen døde. Dermed er det ingen vitner til selve drapet.

– Mannen er siktet for drap. Han tar det tungt, sier leder Anne Alræk Solem ved seksjonen for alvorlige voldssaker.

Døde på stedet

Politiet fikk klokken 20.52 om kvelden meldinger om at kvinnen i slutten av 40-årene var blitt skutt. Det var den nå siktede mannen som varslet om saken.

– Ambulansepersonell som kom til stedet, slo fast at kvinnen var hardt skadd og etter kort tid døde hun, opplyser Solem.

Politiet mener å vite hvem kvinnen er, og har varslet pårørende, men har ikke formelt slått fast identiteten hennes med sikkerhet. Kvinnen vil bli obdusert i løpet av dagen torsdag.

Var kjærester

– Siktede og avdøde har kjent hverandre, lenge, og har tidligere vært kjærester. Politiet har en formening om hva som kan ha vært foranledningen, men det er for tidlig å si noe om dette, sier Solem videre.

Mannen har fått oppnevnt advokat Unni Fries som sin forsvarer. Politiet har gjennomført en innledende avhør av mannen og sier de ikke har grunn har grunn til å tro at det befant seg noen andre i leiligheten da kvinnen ble skutt.

– Det er heller ikke grunn til å tro at det blir flere pågripelser i saken, sier Solem.

Snakker med vitner

Hun sier det ikke er kjent for politiet om det tidligere skal ha vært tilfeller av vold mellom de to.

Politiets teknikere startet sine undersøkelser i leiligheten onsdag kveld, og arbeidet fortsatte gjennom hele natten. Nå vil de snakke med vitner og kjente av de to involverte som kan belyse forholdet mellom dem.