Kina avviser Trumps anklager om valginnblanding

Kinas utenriksminister Wang Yi lytter til USAs president Donald Trumps innledning under et møte i FNs sikkerhetsråd onsdag. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Kinas utenriksminister avviser kategorisk USAs president Donald Trumps anklager om at kineserne har blandet seg inn i det amerikanske mellomvalget.

– Vi blander oss ikke inn og vil aldri gjøre det, sier Kinas utenriksminister Wang Yi.

Kommentaren er et svar på anklager fra USAs president om at Kina har blandet seg inn i det amerikanske mellomvalget.

– Dessverre har vi funnet ut at Kina har forsøkt å blande seg inn i det kommende valget i 2018, sa Trump da han innledet sitt første møte i FNs sikkerhetsråd onsdag.

– De vil ikke at jeg eller vi skal vinne fordi jeg er den første presidenten noensinne som har utfordret Kina på handel, og vi vinner på handel. Vi vinner på alle nivåer, sa Trump.

En ikke navngitt kilde i Det hvite hus fulgte samme dag opp anklagene. Kilden hevder at den kinesiske innblandingen i amerikansk politikk, medier og næringsliv har nådd et «uakseptabelt nivå».

Kina bruker både økonomiske og militære verktøy samt informasjon til å påvirke og undergrave den amerikanske regjeringen, framholder kilden, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Uttalelsen anses som et tegn på at handelskrigen mellom Kina og USA sprer seg til stadig flere områder og forsurer forholdet mellom de to stormaktene.