Kavanaugh anklaget av en tredje kvinne dagen før høring

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump hevder Demokratene står bak overgrepsanklager mot Kavanaugh Les mer Lukk

Høyesterettsnominerte Brett Kavanaugh avviser kategorisk at han som ung befølte jenter på fest uten samtykke. I alt tre kvinner har nå stått fram med anklager.

Den siste kvinnen, Julie Swetnick, kom onsdag med en uttalelse via sin advokat der hun hevder at Kavanaugh drakk store mengder alkohol og hadde en aggressiv seksuell oppførsel på fester i Maryland på begynnelsen av 1980-tallet. Både hun og Kavanaugh gikk da på videregående skole.

Kavanaugh beskriver anklagene som latterlige og fra «The Twilight Zone» – et uttrykk som viser til en mental tilstand mellom virkelighet og fantasi.

– Jeg vet ikke hvem dette er, og dette har aldri skjedd, sier han i en uttalelse som onsdag ble sendt ut av Det hvite hus.

Swetnick hevder blant annet at hun så Kavanaugh beføle og klå på jenter uten at de ville det. Hun sier også at hun selv ble utsatt for en gruppevoldtekt på en fest i 1982, en fest der også Kavanaugh var til stede.

Trump ut mot advokat

Anklagene blir framsatt dagen før Kavanaugh skal i en ny høring i Senatet i forbindelse med at de folkevalgte skal avgjøre om han kan bli ny høyesterettsdommer. Også den første kvinnen som anklaget Kavanaugh for overgrep, psykologiprofessor Christine Blasey Ford, skal spørres ut av Senatets justiskomité torsdag.

Justiskomiteens republikanske medlemmer sa onsdag at de ønsker å snakke med Swetnick. Ifølge senator John Kennedy kommer komiteen til å invitere henne til å forklare seg for komiteen under ed.

For en drøy uke siden sto Ford fram og anklaget Kavanaugh for å ha forgrepet seg mot henne på en fest i 1982, da hun var 15 år og han 17.

Fords advokater har nå gitt justiskomiteen resultatet av en løgndetektortest som ble utført mens hun forklarte seg om Kavanaugh. Dokumentene tyder på at testen ble utført på Hilton Hotel i Maryland 7. august, ifølge nyhetsbyrået AP.

Søndag sto også en annen kvinne, Deborah Ramirez (53), fram i The New Yorker og anklaget Kavanaugh for å ha blottet seg for henne og tvunget henne til å beføle ham på en fest i løpet av skoleåret 1983/84.

– Tredjerangs advokat

Like etter at Kavanaugh hadde avvist Swetnicks anklager, la president Donald Trump ut en melding på Twitter der han nok en gang gir full støtte mannen som han ønsker som ny høyesterettsdommer.

Trump rakker også ned på kvinnens advokat, Michael Avenatti, som også representerer Stormy Daniels – pornostjernen som har hevdet at hun har hatt sex med Trump, og som fikk en stor sum penger for ikke å snakke om det.

– Avenatti er en tredjerangs advokat som er god på å komme med falske anklager, slik han gjorde mot meg, og slik han nå gjør mot dommer Brett Kavanaugh, skriver Trump og kaller advokaten for en skurk.

Avenatti slo like etter tilbake mot Trump med en Twitter-melding der presidenten omtales som lystløgner og narsissist.

Krever utsettelse

Fredag er det planlagt en avstemning som vil avgjøre om Kavanaugh blir godkjent eller ikke. Men den demokratiske minoritetslederen i Senatet, Chuck Schumer, krevde onsdag at republikanerne umiddelbart stanser nominasjonsprosessen for Kavanaugh.

– Republikanerne må umiddelbart stanse saksbehandlingen knyttet til Kavanaughs nominasjon. Jeg har en sterk oppfatning om at dommer Kavanaugh bør trekke seg. Hvis ikke, bør avstemningen i det minst blir utsatt til FBI har etterforsket disse anklagene, sier Schumer.

Trump anklaget tirsdag demokratene for å stå bak beskyldningene mot Kavanaugh.

I et forsøk på å forsvare seg mot anklagene stilte Kavanaugh tirsdag opp på Fox News sammen med sin kone. Der hevdet han at han alltid har behandlet kvinner med verdighet og respekt.