Pusterom for Moyes og West Ham

West Ham kunne juble for en etterlengtet seier i lørdagens hjemmekamp mot Southampton. Her feires målet til Marko Arnautovic. Foto: Victoria Jones, PA via AP / NTB scanpix Les mer Lukk

To tidlige scoringer bidro til at West Ham slo Southampton 3-0 og sikret seg tre kjærkomne poeng i nedrykkskampen i Premier League lørdag.

Det gledet naturlig nok manager David Moyes.

– Spillerne var fantastiske. Måten de har forberedt seg på de siste ukene og holdningen de har vist har vært strålende. De ønsket å legge alt som har skjedd bak seg, sa han til BBC etter kampen.

Portugisiske João Mario, som er i London-klubben på lån fra italienske Inter, scoret sitt første mål for West Ham da han sendte klubben ledelsen etter 13 minutters spill på London Stadium.

Umiddelbart etterpå fikk Marko Arnautovic to kjempesjanser til å doble ledelsen og scoret på den andre. West Ham avsluttet først en gang, og fikk så ballen i retur fra Southampton-keeper Alex McCarthy. Dermed sto det 2-0.

På overtid av første omgang gjorde Arnautovic sitt annet for dagen etter et strålende innlegg fra lagkamerat Arthur Masuaku. Østerrikeren står nå med ni ligascoringer denne sesongen.

– Jeg nyter å jobbe med ham, og nå viste han hvorfor West Ham brukte 20 millioner pund da han kom fra Stoke, sa Moyes.

Svak statistikk

Seieren var av det meget kjærkomne slaget både for en nedrykkstruet klubb og en presset manager.

Tidligere Manchester United-manager Moyes har fått en tøff start på karrieren i London-klubben. Seks seirer på 23 kamper var fasiten foran lørdagens oppgjør. Lavere seiersprosent har ingen West Ham-manager hatt noen gang.

Britiske medier har for lengst startet spekulasjonene rundt hvem som skal erstatte skotten i sjefsstolen.

Med seieren har imidlertid West Ham fem poengs luke til Southampton under streken.

Klubburo

Med til historien hører det også at utenomsportslig støy har preget West Ham som klubb den siste tiden. Rundt 20 av Premier League-klubbens supportere ble utestengt på livstid som følge av scenene som utspilte seg i forbindelse med 0-3-tapet mot Burnley.

Fem personer tok seg inn på banen på London Stadium i den aktuelle kampen 10. mars. I tillegg tok flere hundre supportere oppstilling i nærheten av VIP-seksjonen, der blant annet klubbeier David Sullivan satt. Sistnevnte skal ha blitt truffet av en mynt, og hele ledelsen måtte til slutt forlate sine seter av hensyn til egen sikkerhet.

I forbindelse med lørdagens hjemmekamp var ekstra politistyrker på plass. I tillegg var det satt opp ekstra gjerder mot seksjonen der klubbledelsen satt. Før kampen ble det avviklet en demonstrasjon mot klubbledelsen utenfor stadion.