Røde Kors angrepet med skistaver

En frivillig fra Røde Kors Hjelpekorps fører en scooter langs skiløypene på Golsfjellet i Buskerud i 2016. Skiløperen på bildet har ingen tilknytning til angrepene på snøscootere, og har oppført seg fint. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Også i år har det kommet rapporter om folk som angriper Røde Kors-mannskaper og deres snøscootere med skistaver i påskefjellet. 

– Vi er rett og slett blitt slått etter tre ganger i dag, sier operativ leder i Nedre Setesdal Røde Kors Hjelpekorps, Magnus Heggernes, til Fædrelandsvennen.

Han er rystet over oppførselen, og sier at både mannskapene og snøscooteren er godt merket med «Røde Kors».

– Det er en grunn til at vi er skiløypene med snøscooter. Vi er der for å hjelpe, ikke for å kjøre rundt og leke oss, sier han.

Les også:Flere skadet seg i fjellet fredag

Så langt har hjelpekorpset fraktet fire lettere skadde personer ut fra området rundt de populære langrennsløypene på Høgås, men flere ser altså ikke ut til å sette pris på dette.

– Noen kom bakfra og slo etter oss fordi vi ikke kjørte fort nok. Andre skjelte oss ut fordi vi ødela sporene, noe vi ikke gjorde i det hele tatt. Jeg orket ikke å diskutere med dem, og ønsket dem bare god påske, sier Heggernes til Fædrelandsvennen.

Les også:Vekslende føreforhold øker faren for knall og fall

Det er ikke første gang Røde Kors rapporterer om angrep fra sinte skiløpere. I 2014 fortalte NRK om stadige skistav-angrep mot snøscootere i Valdres, mens statskanalen også rapporterte om lignende tilstander i Bymarka i Trondheim i 2006.

Den gang slo skiløpere flere ganger etter snøscootere som fraktet pasienter. I 2011 omtalte VG også samme fenomen flere steder i landet.