Myrhol halvveis til mesterliga-overraskelse

Bjarte Myrhol (til venstre) og Kent Robin Tønnesen sammen på landslaget under EM. Lørdag kjemper de mot hverandre i Champions League. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Bjarte Myrhol (35) kan oppleve en håndballsensasjon av de sjeldne lørdag. Han og klubblaget Skjern starter med sju mål å gå på mot Veszprém i Champions League.

Der spiller landslagskollega Kent Robin Tønnesen. 32-25-seieren hjemme gjør at danske Skjern og lagkaptein Myrhol har en kjempemulighet til å sikre seg plass i kvartfinalen.

– Vi presterte sesongbeste som underdogs i den første kampen. Det blir viktig å bevare at vi fortsatt er underdogs, sier Myrhol til NTB.

Hjem

Myrhols første utenlandsklubb var nettopp Veszprém. Han spilte der en sesong (2005/06) og fikk oppleve et hett engasjement rundt det ungarske laget.

Lørdag spiller han i en ganske nybygd hall, og det er utsolgt med over snaut 7000 på tribunene.

– Tilskuerne og stemningen er nok ganske lik da jeg var her. For oss blir nøkkelen å tørre å være offensive og ikke vise noen tegn på usikkerhet. Vi må kaste oss inn med alt av krefter, sier Myrhol.

Lønnstrekk

På veien fra kampen i Skjern til returoppgjøret har Veszprém-laget blitt satt ned på minimumslønn. Klubbledelsen reagerte knallhardt etter stortapet.

Sammenlagtvinneren av Veszprém og Skjern møter vinneren av Brest (Hviterussland) og Nantes (Frankrike) i kvartfinalen.

Myrhol spilte en årrekke i tysk håndball. – Det er litt annerledes nå. Før hadde man jo nesten krav på seg om å kvalifisere seg til kvartfinalen i mesterligaen, sier Myrhol til NTB.