Mann død etter politijakt i Sverige

Illustrasjonsfoto: Vilhelm Stokstad / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Svensk politi åpnet ild mot en mann som forsøkte å kjøre på en politibetjent i Örebro. Den mistenkte ble fraktet til sykehus og senere erklært død.

Politiet i Örebro prøvde å stanse bilisten i 21.30-tiden tirsdag kveld.

– Kjøretøyet kjørte i høy hastighet og veldig hensynsløst gjennom Örebro, ut på E18 og så tilbake til Örebro. Underveis er hastigheten så høy og kjøringen så skjødesløs at bilen støter inn i både midtrabatter og motorvern på veien. Det gjør at bilen blir mer og mer vanskelig å kjøre med, med punkterte dekk og så videre, sier politiets pressetalsmann Tommy Lindh til P4 Örebro , som VG siterer.

I forsøket på å komme seg unna, begynte føreren å kjøre mot en politimann som da løsnet flere skudd mot bilen, ifølge politiet selv.

– Ved et tilfelle kjører bilen mot en politimann som skal gripe inn mot føreren. Dette gjør at politimannen avfyrer sitt tjenestevåpen én gang, noe som ikke får føreren til å avbryte angrepet, og politiet avfyrer ytterligere skudd, sier Lindh til Aftonbladet.

Politiet opplyser at føreren klarte på nytt å komme seg unna og fortsatte ferden. Bilen ble så funnet tom, men med blodspor. Like i nærheten fant de mannen, som ble sendt til sykehus med alvorlige skader og kort tid etter erklært død.