PSG bekrefter: Neymar opereres i Brasil

Neymar ligger nede etter duellen som påførte ham brudd i foten og en ankelskade. Nå er det klart at han skal opereres. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Neymar skal opereres i Brasil i slutten av uken, opplyste fotballstjernens klubb Paris Saint-Germain onsdag.

Det avslutter flere dager med spekulasjoner og motstridende meldinger om skaden Neymar pådro seg i helgens seriekamp mot Marseille.

Det er påvist brist i et mellomfotsbein i tillegg til et overtråkk.

I dagene etter skaden spekulerte enkelte i at skaden kunne sette Neymar utenfor resten av sesongen, mens PSG-trener Unai Emery uttalte at han ikke hadde gitt opp håpet om å ha stjernen tilbake til neste ukes returkamp mot Real Madrid i mesterligaen.

Kontrabeskjed

Tirsdag sa spillerens far at skaden vil holde Neymar borte fra banen i seks til åtte uker, uavhengig av hvorvidt det blir operasjon eller ikke.

Emery avviste så sent som mandag blankt at det ville bli operasjon, men onsdag kom kontrabeskjeden.

– Etter en innledende behandlingstid på tre dager, i tråd med streng medisinsk protokoll, er en felles avgjørelse fattet av den medisinske staben i Paris Saint-Germain og Brasils landslag, skrev PSG.

PSG melder at avgjørelsen ble truffet i samråd med spilleren, og at operasjonen skal utføres av den brasilianske kirurgen Rodrigo Lasmar, men han skal assisteres av en av PSGs leger, professor Gerard Saillant.

Brasil-frykt

Neymar ble verdens dyreste fotballspiller da PSG i fjor sommer utløste hans utkjøpsklausul og betalte Barcelona 222 millioner euro.

I Brasil har Neymars skade fått enorm medieoppmerksomhet, og mange frykter at landslaget må greie seg uten ham i VM.

– Vi kan ha tapt VM sist søndag, sa radiokommentator Milton Neves onsdag.

I VM på hjemmebane i 2014 ble Neymar skadd i kvartfinalen. Uten ham tapte Brasil 1-7 for Tyskland i semifinalen og 0-3 for Nederland i bronsekampen.

Duellen med Marseille-spiller Bouna Sarr som førte til skaden er vist om og om igjen på brasiliansk TV i sakte film.