Snømenn og galgenhumor på Formel 1-banen i Barcelona

Racerbanen i Barcelona var dekket av snø slik at onsdagens testkjøring for formel 1-lagene måtte utsettes. Manu Fernandez / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

For annen dag på rad ble Formel 1-lagenes testkjøring på racerbanen i Barcelona kraftig amputert på grunn av vinterlige forhold.

Tirsdag var det minusgrad og is. Onsdag hadde det også kommet snø, selv om temperaturene i luften og på banen ikke var under frysepunktet.

Testkjøringen ble utsatt på grunn av de vanskelige forholdene, og da det omsider ble gitt grønt lys var det nesten ingen som benyttet seg av det på grunn av glatt føre som gjorde det umulig å gi gass.

Fernando Alonso i McLaren var den eneste som fikk notert tider. Han kjørte først inn til 2.21,268 og senket senere rundetiden med tre sekunder. Det var omtrent et minutt dårligere enn Sebastian Vettels bestetid fra dagen før.

Laget snømenn

I verdensmester Lewis Hamiltons Mercedes-lag brukte man blant annet ventetiden med å lage snømenn i depot. Hamilton holdt seg borte fra banen både tirsdag og onsdag og har bare kjørt de 25 rundene han unnagjorde mandag.

– Som alltid er vi rede til Formel 1-test, tvitret dekkleverandør Pirelli galgenhumoristisk sammen med et bilde av piggdekk.

– Vi har kjettingene klare, fleipet Renault-fører Nico Hülkenberg tidligere

Formel 1-lagenes testkjøring i Barcelona avsluttes torsdag. Snakk om å utvide i påvente av bedre forhold er ikke mulig, fordi Williams-laget har leid banen for filming fra fredag.

Drømte om Bahrain

At tetskjøringen er lagt til Barcelona handler mest om økonomi. Det kraftige høytrykket over Europa denne uken har medført at Sør-Europa har fått både snø og temperaturer langt under frysepunktet.

– Vi hører at været er fint i Bahrain, tvitret Mercedes-stallen under en pause i snømannbyggingen.

På Formel 1-banen i Bahrain var det 23 varmegrader onsdag, men den banen skal ha priset seg ut av konkurransen. Også neste uke er det testkjøring i Barcelona, da forhåpentligvis i mer normalt vær.