Mangel på medisinsk utstyr i syriske Afrin

20. januar innledet Tyrkia en militæroffensiv for å drive YPG ut av Afrin-enklaven. Foto: AP/ NTB scanpix Les mer Lukk

Minst 137 sivile er drept i Afrin under Tyrkias militæroffensiv, ifølge eksilgruppa SOHR. Nå lider den syriske enklaven av mangel på medisinsk utstyr. 

Den kurdiskkontrollerte enklaven Afrin er i ferd med å gå tom for medisinsk utstyr. Årsaken er Tyrkias angrep mot området, advarer en lokal lege på onsdag.

– De tyrkiske bombeangrepene har kun blitt verre den siste uken, sier Joan Shitika ved Afrins hovedsykehus.

– Vi mangler både antibiotika og annet medisinsk utstyr. Vi forsøker å få smuglet inn det nødvendige, til tross for de høye prisene, legger Shitika til.

Den tyrkiske offensiven har ifølge legen ført til store ødeleggelser i en rekke landsbyer i Afrin.

Minst 137 sivile, inkludert 27 barn, har blitt drept i Afrin siden Tyrkia startet angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven 20. januar, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tyrkia avviser at sivile er blitt angrepet.

FNs sikkerhetsråd vedtok lørdag en resolusjon med krav om 30 dagers våpenhvile i Syria, men gjorde unntak for opprørere fra al-Qaida og Den islamske staten (IS), samt «individer, grupper, foretak og instanser» som kan knyttes til disse gruppene.

Tyrkia ser på den kurdiske YPG-militsen, som kontrollerer Afrin, som PKK-geriljaens syriske avlegger og har satt begge grupper på sin liste over terroristorganisasjoner. Ledelsen i Ankara mener derfor å være i sin fulle rett til å fortsette angrepene mot den kurdiskkontrollerte enklaven tross våpenhvilen.