Russland hevder å overholde våpenhvilen i Øst-Ghouta 

Våpenhvilen lar vente på seg i Øst-Ghouta i Syria, der det også onsdag ble meldt om kamphandlinger. Dette bildet skal være tatt 22. februar og ble formidlet av aktivistgruppen Ghouta Media Center. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Russland avviser anklager fra USA om at landet ikke overholder våpenhvilen i Syria.

Russland og den syriske regjeringen fortsetter innsatsen for å sikre nødvendige humanitære forhold, sier en talsmann for russiske myndigheter til nyhetsbyrået TASS.

– Ved å slutte opp om FN-resolusjonen gjør Russland alt for å sikre humanitære pauser og løse situasjonen i Øst-Ghouta, sier talsmannen Dmitrij Peskov.

Han anklager opprørere for å bryte våpenhvilen og sier at «slike provokasjoner skaper ikke muligheter for å regulere situasjonen på skikkelig vis».

FNs sikkerhetsråd vedtok lørdag en resolusjon med krav om 30 dagers våpenhvile i Syria, men regimet og opprørerne i landet har ikke blitt enige om dato og detaljene rundt en slik våpenhvile.

Russland, som er president Bashar al-Assads fremste allierte, kunngjorde mandag kveld at regimet ville innføre daglige «humanitære pauser» mellom klokka 9 og 14.

Også tirsdag ble det imidlertid meldt om kamphandlinger i Øst-Ghouta, og det ble verken kjørt inn nødhjelp eller evakuert syke og sårede fra den opprørskontrollerte enklaven.