Conte er Italias førstevalg som ny landslagssjef

Antonio Conte er ønsket som ny sjef for Italias landslag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Chelsea-manager Antonio Conte troner øverst på ønskelisten til det italienske fotballforbundet til å overta landslaget i fotball.

Det italienske fotballforbundets visekommissær Alessandro Costacurta sier til Gazzetta dello Sport at han mener Conte er en av dem som ville gjort jobben best.

– Jeg vil definitivt snakke med ham i løpet av noen måneder, sier Costacurta som leder arbeidet med å finne en ny landslagssjef til Italia etter Gian Piero Ventura.

Ventura fikk sparken etter å ha blitt slått av Sverige i omspillskampene til sommerens VM.

Conte ledet det italienske landslaget til kvartfinale i europamesterskapet i 2016 før han tok over Chelsea. Men etter å ha ledet London-laget til seriegull i fjor er framtiden nå usikker etter en skuffende sesong på Stamford Bridge.

Det er flere navn på blokka til det italienske forbundet, deriblant Roberto Mancini, Carlo Ancelotti, og Claudio Ranieri.

– Conte har allerede vist at han vet hva som innebærer å være landslagssjef, men det har ikke de andre kandidatene. Det betyr ikke at jeg ikke vil være fornøyd med Mancini eller Ancelotti, selv om Carlo Ancelotti ser ut til å ha fjernet seg fra diskusjonen.

Luigi Di Biagio ble flyttet opp fra 21-laget som midlertidig erstatter for Ventura til en ny landslagssjef er på plass. Italia spiller vennskapskamper mot Argentina og England i slutten av mars måned.