Russlands OL-komité regner med å være i IOC-varmen om få dager

Russlands OL-komité regner med at IOC-president Thomas Bach og hans styre i løpet av kort tid opphever utelukkelsen som ble ilagt i kjølvannet av dopingavsløringene. Foto: Clive Mason, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Den russiske OL-komiteen (ROC) sier at den forventer å bli tatt inn som fullverdig medlem i Den internasjonale olympiske komité (IOC) om få dager.

IOC besluttet søndag at Russland ikke får sin OL-suspensjon opphevet før avslutningsseremonien i Pyeongchang samme dag. Landet får dermed ikke delta i seremonien under eget flagg.

«Vi håper og i stor grad regner med at ROCs medlemskap i IOC blir gjenopprettet i løpet av de neste dagene», heter det i en uttalelse fra ROC.

IOC har uttalt at suspensjonen blir hevet så snart alle dopingtester av russiske idrettsutøvere i OL er behandlet og så lenge det ikke dukker opp noen flere positive prøver.

To russere testet positivt under vinterlekene i Pyeongchang og ble diskvalifisert fra sine øvelser.

– I lys av den nåværende situasjonen mener vi at gjenopprettingen av ROCs rettigheter og alle russiske idrettsutøvere vil være det viktigste resultatet av at vinter-OL avsluttes i dag, sa ROC.