Ålesund lufthavn åpnet igjen etter flere timer

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB SCANPIX Les mer Lukk

Ålesund lufthavn Vigra åpnet igjen lørdag kveld etter at funn av en mistenkelig pakke førte til avsperring og evakuering tidligere på dagen. 

Politiet evakuerte ved 13.30-tiden lørdag flyplassen etter funnet av pakken på utsiden av flyplassen. En sikkerhetssone på 200 meter ble innført i påvente av at politiets bombegruppe fra Oslo skulle flys inn med helikopter. Alle avganger og ankomster på flyplassen ble innstilt på ubestemt tid.

– Politiet håndterer situasjonen. Reisende må forholde seg til informasjon fra flyselskapet de reiser med, skrev Avinor om situasjonen på lufthavnens hjemmeside.

Åpnet søndag kveld

Først klokka 21.30 ble flyplassen på nytt åpnet for reisende.

– Ålesund lufthavn er frigjort og åpnet for fri ferdsel. Pakken er sjekket ut og definert som ufarlig. Saken følges opp videre, skriver politiet Twitter ved 20.40-tiden lørdag kveld.

De fleste avganger som skulle gått eller ankommet Vigra, var enten innstilt eller omdirigert i løpet av dagen. Enkelte avganger var imidlertid bare utsatt og var satt opp til å gå senere lørdag kveld.

Mulig tyvegods

Det var ansatte på flyplassen som meldte fra etter å ha oppdaget pakken, som var surret med tape og plastfolie, melder NRK.

– Det var dette som vekket mistanke. Pakken var også umerket og plassert like ved inngangspartiet på en unaturlig måte, sier politiets innsatsleder, Arne Lid Skodje. Politiet vil ikke si hva som var i pakken, men Skodje antyder at det kan være snakk om tyvegods.

– Her kan det ha vært et tyveri, og vedkommende som har hatt med seg pakken, har trolig mistet lysten på å ha med seg innholdet gjennom kontrollene.

Saken etterforskes videre.