Oslo Børs faller videre

Oslo Børs. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo Børs falt tirsdag for sjette handledag på rad. Da handelen stengte, var hovedindeksen ned 1,1 prosent til 808,99 poeng.

Den siste uken har hovedindeksen falt 3,6 prosent. Tirsdag var omsetningen vel 5,5 milliarder kroner, en milliard mer enn dagen før.

Blant de mest omsatte selskapene på hovedindeksen var det bare Marine Harvest som steg i verdi, med beskjedne 0,4 prosent.

Tapere var det mange av, men den største var Aker BP som falt 5 prosent. Statoil falt 2,2 prosent, men toppet omsetningslisten. Norsk Hydro falt 3 prosent og Subsea 7 falt 3,8 prosent.

På de toneangivende europeiske børsene var det også røde tall. I Tyskland falt DAX 30-indeksen med 0,8 prosent. Den franske CAC 40-indeksen gikk også ned 0,8 prosent, mens FTSE 100-indeksen i London falt 0,9 prosent.

Prisen på nordsjøolje falt også videre. Siden mandag ettermiddag har prisen for et fat falt rundt en dollar. Tirsdag ettermiddag ble et fat omsatt for 68,5 dollar på spotmarkedet. Amerikansk lettolje ble omsatt for 64,2 dollar fatet.