Minst 30 mennesker druknet utenfor Jemen

Minst 30 flyktninger og migranter mistet livet da båten deres kantret mens de skal ha blitt beskutt utenfor kysten av Jemen denne uka, opplyser FN.

Den overfylte båten seilte ut fra den jemenittiske kysten nær Aden 23. januar med kurs for Djibouti på Afrikas Horn. Overlevende har fortalt at minst 152 somaliere og etiopiere var om bord i båten. Det opplyste FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) og Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) i en pressemelding fredag.

– Vi er opprørt over og lei oss for at minst 30 flyktninger og migranter druknet utenfor kysten av Aden denne uka, heter det i en uttalelse fra UNHCR på Twitter.

Overlevende har fortalt at båtflyktningene ble beskutt før båten kantret. Fartøyet antas å ha vært operert av «skruppelløse smuglere» som forsøkte å presse migrantene for penger, ifølge IOM.

IOM og deres partnere samarbeider med den jemenittiske kystvakten for å skaffe mer informasjon om hendelsen.

Jemen har vært herjet av en brutal krig siden mars 2015. Da gikk Saudi-Arabia, i spissen for en USA-støttet regional koalisjon, til krig mot de lokale Houthi-opprørerne som kontrollerer store deler av landet.

Konflikten har ført til en massiv humanitær katastrofe i det lutfattige landet. Også afrikanske flyktninger og migranter i Jemen er hardt rammet, og mange av dem har forsøkt å legge ut på flukt igjen ved hjelp av menneskesmuglere.