To grove ran nær Svinesund

Burger King på svensk side ved Svinesund i Østfold ble ranet onsdag. Her Svinesundsbrua. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Flere bevæpnede og maskerte menn ranet onsdag kveld to forretninger rett ved svenskegrensen mot Østfold.

– Ingen ble skadd, men de ansatte var svært oppskaket, sier politiets pressetalsmann Peter Adlersson til Göteborgs-Posten.

Både hamburgerrestauranten Burger King på svensk side av Svinesund og matbutikken Stene Kött & Livs under 1,5 mil inn i landet ble ranet av det politiet tror kan være de samme gjerningsmennene.

På Svinesund truet to maskerte menn de ansatte i Burger King med kniv og pistol og tvang dem til å tømme kassen. En halv time senere fant et lignende ran sted i matbutikken på Stene.

Der presset tre maskerte menn med pistol og kniv de ansatte ned på butikkgulvet. Ransmennene tok med seg penger, sigaretter og snus.

Politiet har fått opplysninger om at de forlot åstedet i en mørk bil av ukjent merke. Også ved Burger King skal ransmennene har forsvunnet i en mørk bil.

– Vi har selvsagt varslet politiet i nærliggende områder. De kan ha kjørt i alle retninger, sørover eller mot Norge eller Dalsland, sier Adlersson.

I 21.30-tiden onsdag kveld var det ikke gjort noen pågripelser etter ranene. Politiet har foreløpig ingen mistenkte.