Pochettino sikker på at Kane slår Shearer-rekorden

Harry Kane er kun en scoring unna å ha Premier League-rekorden for antall mål i et kalenderår for seg selv. Foto: Anthony Devlin / PA / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Harry Kane tangerte i helgen Alan Shearers rekord på 36 Premier League-mål i løpet av et kalenderår. Går han forbi før 2017 er omme?

Ja, hvis vi skal tro Tottenham-manager Mauricio Pochettino. Kane er kun ett mål unna, men han har bare én sjanse til å gjøre det på. Hjemmekampen mot Southampton tirsdag er London-lagets siste opptreden i 2017.

– Vi kommer til å se han greie det. I løpet av mine tre år i klubben har han overrasket meg gang på gang. Ikke bare når det gjelder mål, men også hans holdninger og profesjonalitet. Han er et godt forbilde for alle, sier Pochettino.

– Jeg er så glad på hans vegne. Nå holder det at han scorer ett mål til, så har han slått Shearers rekord. Det vil være stort for ham personlig, legger argentineren til.

Kane scoret alle målene da Tottenham banket Burnley 3-0 lille julaften. Totalt står han med 93 seriemål. Veien opp til Shearers utrolige rekord på 260 fulltreffere i ligaen er med andre ord fortsatt lang.