Lavrov nekter for at Russland påvirket USA-valget

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.v.) sammen med Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland i Moskva nylig. Foto: AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevder igjen at det ikke finnes bevis for at Russland blandet seg inn i presidentvalget i USA.

– Vi anklages for å blande oss inn i valg både i USA og andre land uten at det finnes noen bevis, sa Lavrov til pressefolk i Moskva tirsdag.

Amerikansk etterretning konkluderte etter presidentvalget i fjor at Russland hadde stått bak en kampanje for å hjelpe Donald Trump og svekke motkandidaten Hillary Clinton. Russiske myndigheter har gjentatte ganger avvist anklagen.

IT-gigantene Facebook, Google og Twitter er denne uken ventet å informere den amerikanske Kongressen om antatte russiske forsøk på å påvirke mediebildet i USA før valget.

Facebook mener en russisk gruppe sto bak over 80.000 innlegg på nettstedet før og etter presidentvalget, ifølge nyhetsbyrået AP. Innleggene kan ha nådd 126 millioner mennesker.

Samtidig har spesialetterforsker Robert Mueller, som gransker påstandene om at Trumps medarbeidere samarbeidet med Russland, tatt ut siktelser mot tre personer. En av dem er Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort.

På pressekonferansen i Moskva sa Lavrov også at de «noen ganger uforutsigbare» handlingene til Trump-regjeringen har forårsaket alvorlig bekymring.

Han viste til trusler om maktbruk for å løse Nord-Korea-krisen og Trumps motstand mot avtalen om Irans atomprogram.