Tommy Kristiansen klar for Sparta-retur

Tommy Kristiansen vender hjem til Sarpsborg og Sparta. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Tommy Kristiansen, som nylig avsluttet kontrakten med tyske Krefeld Pinguine, undertegnet tirsdag en fireårsavtale med moderklubben Sparta Sarpsborg.

Dermed skal den 28 år gamle løperen igjen spille for klubben han var i fram til 2013.

– Jeg er veldig glad over å være tilbake i Sparta. Det føles helt rett å komme hjem. Jeg gleder meg til å bære Sparta-drakta med stolthet og å spille for byen min igjen, sa sarpingen Kristiansen da han ble presentert på en pressekonferanse tirsdag morgen.

Etter forrige periode i Sparta gikk Kristiansen til Stavanger Oilers, der han vant fire strake NM-titler. Etter forrige sesong ble han proff i tyske Krefeld, men der ble det, etter Kristiansens eget ønske, stopp etter 17 kamper.

– Jeg følte at jeg ikke hadde den tilliten som skulle til fra trenernes side. Jeg spilte i andrerekka, men fikk ikke spille i overtall eller undertall. Da ble det altfor lite spilletid for meg, har han forklart til Sarpsborg Arbeiderblad.

Kristiansens kontrakt gjelder for inneværende sesong og ytterligere tre år. Trener Sjur Robert Nilsen ser fram til å få 28-åringen med i laget.

– Å få hjem en Sparta-gutt og det Tommy representerer er kjempeviktig. Han står for en god arbeidsmoral, går i bresjen og er en ledende spiller. Samtidig har han litt mål i seg, samt fysisk nærvær. Tommy tilfører en dimensjon til, sier Nilsen.

Sparta ligger på 3.-plass i eliteserien i ishockey. Neste kamp spilles hjemme mot bunnlaget Kongsvinger torsdag.