Mål-Pål får Solbakken-ros

Pål Alexander Kirkevold er toppscorer i dansk fotball med 12 mål denne sesongen. Han er spiss for Hobro. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Pål Alexander Kirkevold (26) lar seg ikke stresse av livet som «heteste» angriper i dansk fotball. Søndag kan han score i sin ellevte kamp på rad for Hobro. 

– Det har vært helt utrolig. Han har tatt ansvar og banket inn noen mål på frispark og straffer og også vært en «fox in the box», sier FC København-trener Ståle Solbakken til NTB om Kirkevold.

– Jeg synes det er riktig å gi ham sjansen på landslaget, og så er jeg usikker på om han har det internasjonale snittet. Det vet man aldri. Noen tar jo nivåene etter hvert.

– Jeg tror ikke jeg har latt meg påvirke så mye av dette. Snakket om rekorden har jo pågått noen uker, sier Kirkevold til NTB.

12 mål på 13 ligakamper gir et snitt på 0,83.

Trøbbel

Søndag må han stå tidlig opp. Det venter 12.00-kamp borte mot Sønderjyske, et av lagene i superligaen med verst formkurve: Ingen seier på de ni siste kampene og fem tap i samme periode.

På mobiltelefonen til Kirkevold tikker det inn SMS på SMS mens han snakker med NTB på en kafé i Aarhus, der han bor.

Den siste uka har det blitt intervju på intervju også. Søndag kan han forlenge rekorden i antall kamper på rad med mål i den danske toppserien. Den er nå oppe i prydelige ti.

Håper på uttak

Kirkevold blir etter all sannsynlighet tatt ut i A-landslagstroppen tirsdag. Det vil i så fall være til kampene mot Slovakia og Makedonia i november.

– Jeg håper jo selvfølgelig at det skal bli slik, men jeg vet ikke, sier han.

Til sommeren går kontrakten med overraskelseslaget Hobro ut.

Han har tidligere vært en målsnok i flere norske klubber.