Basel-Elyounoussi klar for fotballfest

Mohamed Elyounoussi vil ha slutt på seierstørken UN der Lars Lagerbäck. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Mohamed Elyounoussi går inn i en herlig uke. Han møter verdensmester Tyskland og Manchester United borte i løpet av åtte dager.

Før det varmer han opp mot Aserbajdsjan på Ullevaal fredag. – Vi begynner å få en stamme nå, finne de rette spillerne og en balanse i troppen. Jeg håper selvfølgelig å være med hver kamp.

– Jeg føler selv at jeg har tatt vare på de mulighetene jeg har fått. Når det er sagt er det seier som teller her, og det har vi ikke klart hittil (under Lars Lagerbäck). Der har vi mislykkes alle mann. Det skal vi rette på fredag (mot Aserbajdsjan), sier Elyounoussi til NTB.

– Er uavgjort mot Tyskland borte mandag som en seier?

– Ett poeng mot Tyskland må være bra for oss. Så ærlige må vi være, men hvorfor ikke gå for tre. Norge vant forrige bortekamp mot Tyskland.

United-fest

Senere i høst venter Champions League på Elyounoussi og hans Basel. Manchester United er det store navnet i gruppe A der også Benfica og CSKA Moskva er med.

– Det fine blir jo å møte United. Det blir fint å spille på Old Trafford, sier Elyounoussi.

Han har ikke vært Premier League-frelst i ungdommen som mange andre.

– Først og fremst har det vært spansk fotball for meg selv om det har vært litt innflytelse fra Premier League siden jeg er oppvokst i Norge.