Uværet Harvey er igjen over land

En mann som er evakuert på grunn av ekstremværet Harvey, i Lake Charles i delstaten Louisiana. Foto: AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Ekstremværet Harvey har igjen beveget seg innover land i den sørlige delen av USA. Dermed er det fare for mer flom og nye ødeleggelser.

Natt til onsdag lokal tid nådde uværet kysten vest for Cameron i delstaten Louisiana.

I forrige uke var Harvey en kraftig orkan, men nå er den vedvarende vindstyrken redusert til sterk kuling. Det er ventet at uværet vil svekke seg ytterligere etter hvert som det beveger seg nordover.

Men nedbørsmengdene kan likevel bli store. Mellom 13 og 25 centimeter regn er ventet, og National Weather Service frykter «ødeleggende flom» i de berørte områdene.

New Orleans, som ble rasert av orkanen Katrina i 2005, er en av byene som nå forbereder seg på Harvey. Årets uvær traff land dagen etter tolvårsdagen for Katrina-katastrofen.

I Texas og deler av Louisiana førte Harvey tidligere denne uken til enorme nedbørsmengder som har gjort store skader. Minst 18 mennesker er omkommet, og de samlede økonomiske ødeleggelsene er anslått å koste 325 milliarder kroner.