Defoe: – Rart uten Rooney på samlinger

Wayne Rooney har trukket seg fra det engelske landslaget, noe som føles rart for en del av de andre spillerne. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix. Les mer Lukk

Veteranen Jermain Defoe sier det er rart å være på landslagssamling uten Wayne Rooney, som har trukket seg fra det engelske landslaget.

– Jeg har vært på samlinger med han i flere år, så for meg er det rart. Utenom fotballen er han en så hyggelig fyr. Ydmyk, og en bra mann å ha rundt seg, sa Defoe på pressekonferansen før VM-kvalkampene mot Malta og Slovakia.

– Man må respektere avgjørelsen. Waynes statistikk er det ypperste, så man kan forstå avgjørelsen. Han har gjort så mye for England og hatt en stor karriere, men vi må se framover, sier Bournemouth-spilleren på spørsmål om hvordan livet på det engelske landslaget er uten Wayne Rooney.

– Han er en fin fyr, og jeg ønsker han det beste i framtiden, sa Defoe.

Wayne Rooney (31) annonserte tidligere denne måneden at han gir seg på det engelske landslaget.

– En av de få tingene som plager meg er at jeg ikke ble en del av et landslag med suksess i turneringer, sa Rooney da det ble kjent at han la opp som landslagsspiller.

Som klubbspiller har han derimot oppnådd det meste. Med United vant han blant annet fem ligatitler, en mesterligatittel, FA-cupen, ligacupen, Europaligaen og VM for klubblag. Nå spiller Rooney for Everton.

Spissveteranen har scoret 53 mål på 119 kamper for England. Bare Peter Shilton har flere med 125.