Ny pågripelse etter angivelig terrorangrep utenfor Buckingham Palace

To politimenn ble letter skadd under pågripelsen av en 26-åring man mistenker planla et terrorangrep utenfor Buckingham Palace i London fredag kveld. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Britisk politi har pågrepet en mann mistenkt for å ha vært involvert i fredagens angivelige forsøk på gjennomføre et terrorangrep utenfor Buckingham Palace. 

– Mannen ble arrestert på bakgrunn av mistanke om at han var involvert i planlegging, forberedelse eller oppmuntring til terrorisme, heter det i en kunngjøring fra London-politiet.

Det er ikke kjent hvilken tilknytning den pågrepne mannen har til 26-åringen som fredag stanset bilen sin utenfor Buckingham Palace. Tre politimenn gikk bort til ham, og da de så at han strakte seg etter et 1,2 meter langt sverd på passasjersiden, gikk de til pågripelse.

Politifolkene brukte CS-gass for å uskadeliggjøre mannen, som gjentatte ganger skal ha ropt «Allahu Akbar» (Gud er størst) da de forsøkte å trekke ham ut av bilen.

To av politifolkene ble sendt til sykehus med lettere skader etter basketaket. 26-åringen fikk også lettere skader, men sitter nå i varetekt.

Mannen, som kommer fra Luton-området, er siktet for terrorisme og overfall på politiet.

– Vi tror at han handlet alene og leter på det nåværende tidspunkt ikke etter andre mistenkte, sa polititalsmannen Dean Haydon lørdag.

Søndagens pågripelse kom derfor overraskende.