Mayweather stoppet McGregor i tiende runde

Conor McGregor (t.v.) gikk på offensiven mot Floyd Mayweather da de to møttes i bokseringen i Las Vegas lørdag kveld. Til slutt var det likevel Mayweather som gikk seirende ut av kampen. Foto: Isaac Brekken / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Floyd Mayweather gikk seirende ut i lørdagens boksekamp mot Conor McGregor i Las Vegas. Bokseren og MMA-utøveren måtte gå ti runder før vinneren var klar.

– Dette var min siste kamp, sa Mayweather etter kampen.

– Han var mye bedre enn jeg trodde. Men planen var å gjøre ham (McGregor) sliten. Vi visste at han ville gå hardt ut fra start, la amerikaneren til. Og taktikken fungerte.

McGregor vant den første runden og så ut til å kontrollere åpningen av kampen, ifølge VGs kommentatorer. Samtidig var det flere ganger han brukte slag han er vant til fra MMA, men som ikke er tillatt i boksing.

Til slutt var det likevel Mayweather som trakk det lengste strået og klarte å bryte ned McGregor til han kunne innkassere seieren med en teknisk knockout i tiende runde. Det ble amerikanerens 50. proffseier i ringen.

– Jeg mener dommeren stoppet kampen litt tidlig. Jeg blir litt vinglete når jeg er sliten, sa McGregor etter kampen.

Les også:– Mayweather bokser mot McGregor for å betale ned skatten

Embed: boksing

Utsatt start

Da de to kamphanene endelig inntok ringen, var det rundt et kvarter på overtid etter planlagt kampstart klokken 21 lokal tid eller ved 6-tiden norsk tid.

Publikum ble holdt på pinebenken noen minutter ekstra fordi stor pågang på betal-TV rett før start førte til tekniske problemer hos flere kabelselskaper. Dermed valgte arrangøren å utsette kampstart en kort stund til problemene var fikset og de som hadde betalt, kunne få mest mulig valuta for pengene.

Forventningene var enorme da det ble kjent at bokseren Floyd Mayweather, som egentlig hadde lagt opp etter en ubrutt seiersrekke på 49 kamper som proff, skulle møte Conor McGregor. Irske McGregor kommer fra Mixed Martial Arts (MMA), en kampsport som kombinerer teknikker fra flere disipliner, men fikk bokselisens like før jul i fjor.

Embed: boksing

Store ord

Det har ikke manglet på store ord mellom den amerikanske 40-åringen og den 11 år yngre motstanderen fra Irland.

– Han kommer til å være bevisstløs innen to runder. Faktisk innen én runde, sa McGregor etter trening for et par uker siden. Selv om mange regner ham som svakest på papiret i en sport der Mayweather er eksperten, er McGregor overbevist om sin egen styrke og fremtid i bokseringen.

– Etter 26. august vil jeg være en gud innen boksing, sa han selvsikkert.

Like bastant var «pensjonisten» Mayweather da de to møttes til veiing dagen før kampen.

– Jeg tenker ikke så mye på at dette er min siste kamp. Det er også McGregors siste.

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mayweather tok farvel med overlegen seier

Video: Floyd Mayweather avsluttet egentlig boksekarrieren med å slå Andre Berto i september 2015. To år senere gikk han i ringen igjen og vant sin 50. proffseier.

Milliardbutikk

Pengebeløpene som er involvert, er for øvrig like store som de sportslige forventningene. Selv om det fortsatt var ledige billetter et par dager før duellen i Las Vegas, var kampen blitt milliardbutikk. Det var anslått at over 5 millioner TV-seere ville punge ut 100 dollar hver for å få med seg kampen på pay-per-view.

I tillegg kommer inntektene fra publikum i arenaen og alt sirkuset rundt. Det ble til og med laget egne cocktailer til kampen og showet, som trakk både gamblere og kjendiser i tillegg til folk som følger boksing og MMA – eller annen kampsport og sport generelt.

Embed: boksing