Solberg vil fortsette som partileder uansett utfall

Statsminister Erna Solberg (H) er på valgkamp i Hordaland. Her er hun ved Kystkultursenteret sammen med 2.-kandidat i Hordaland, Ove Trellevik. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Erna Solberg sier hun har tenkt å fortsette som partileder for Høyre uansett utfall ved årets stortingsvalg.

– Jeg fortsetter som Høyre-leder uansett om vi taper eller vinner valget. Det er selvsagt partiet som bestemmer, men det er min plan, sier Solberg til VG.

– Jeg har fortsatt mye ugjort og er like engasjert i å skape et samfunn med muligheter for alle, få flere i jobb, en god skole for barna våre eller å hjelpe folk med rus eller psykiske problemer, uansett om det er som statsminister eller Høyre-leder i opposisjon, sier hun.

Solberg har vært partileder siden 2004.

– Jeg har vært partileder kjempelenge. Men jeg har så god stamina, vet du, og jeg blir bare bedre og bedre etter hvert som det modnes, sier Solberg.

Statsministeren er for tiden på en fire dager lang valgkampturné gjennom Hordaland, Rogaland og Vest-Agder. Underveis i det stramme programmet søndag satt hun imidlertid av tid til et besøk hos KrF-leder Knut Arild Hareides foreldre på Bømlo – akkurat slik hun gjorde under valgkampen for fire år siden.

Valgforsker Anders Todal Jenssen ved NTNU mener et nytt kaffebesøk hos Hareides foreldre må tolkes som en investering for fortsatt samarbeid på borgerlig side fra statsministerens side.