Trump godkjenner Russland-sanksjoner

President Donald Trump vil underskrive en pakke med sanksjoner mot Russland. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

USAs president Donald Trump underskriver en pakke med nye sanksjoner, til tross for at de kan svekke forholdet til Russland.

– President Donald Trump har lest tidligere utkast og forhandlet på flere kritiske punkter. Han har nå sett siste utkast og vil godkjenne det, basert på imøtekommelser av hans innsigelser, skriver Det hvite hus i en pressemelding.

I lovforslaget heter det at presidenten ikke kan endre på sanksjoner mot Russland uten Kongressens samtykke. Om Trump foreslår tiltak som er en markant endring i den amerikanske politikken overfor Russland, må han ifølge utkastet legge fram en rapport for Kongressen. Deretter vil medlemmene ha 30 dager på seg til å godkjenne eller avvise presidentens forslag.

Den nye sanksjonsloven ble tidligere i uken vedtatt med overveldende flertall i Representantenes hus. Loven er i all hovedsak rettet mot Russland, Iran og Nord-Korea.

Russland svarte på sanksjonene fredag. I en erklæring fra russisk UD fredag heter det blant annet at antallet diplomatisk og teknisk personell som arbeider ved ambassaden og generalkonsulatet, skal bringes i nøyaktig samsvar med det tilsvarende antallet russisk personell i USA, det vil si 455 personer.