Donald Trump hamrer løs på Sessions

President Donald Trump, her fotografert da han holdt tale på en speiderleir i Glen Jean i West Virginia. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Donald Trump fyrer løs mot sin egen justisminister Jeff Sessions i nye meldinger på Twitter. Han ser også ut til å rette anklager mot den fungerende FBI-sjefen.

Presidenten er stadig i hardt vær i forbindelse med påstandene om russisk påvirkning av det amerikanske valget og kontakten Trumps stab hadde med russiske representanter. I de nye Twitter-meldingene synes Trump å hevde at Ukraina forsøkte å sabotere valgkampen hans.

– Ukrainske forsøk på å sabotere Trump-kampanjen – «arbeidet i det stille for å støtte Clinton». Så hvor er etterforskningen, justisminister, spør USAs president, med en henvisning til Twitter-kontoen til Fox News' programleder Sean Hannity.

Bakgrunnen synes å være Fox News' dekning av den ukrainske regjeringens forsøk på å støtte Hillary Clinton i valgkampen, blant annet ved å offentliggjøre dokumenter som tydet på at Trumps valgkampsjef Paul Manafort hadde drevet ulovlig lobbyvirksomhet for prorussiske ukrainske politikere.

Manafort trakk seg etter avsløringene.

– Justisminister Jeff Sessions har inntatt et VELDIG svakt standpunkt mot Hillary Clintons forbrytelser (hvor er eposter & DNC-serveren) & de som lekker etterretningsopplysninger, tvitrer Trump.

Videre ser presidenten ut til å hevde at fungerende FBI-sjef Andrew McCabe har fått penger fra Hillary Clinton.

– Problemet er at den fungerende FBI-sjefen og personen som er ansvarlig for Hillary-etterforskningen, Andrew McCabe, fikk 700.000 dollar fra H til kona!