Ung mann pågrepet etter Manchester-angrepet

Politiet i Manchester melder mandag om nok en pågripelse i etterforskningen etter bombeangrepet i Manchester for en uke siden. En 23 år gammel mann ble mandag pågrepet sør i England. Illustrasjonsfoto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Britisk politi har gått til nok en pågripelse i kjølvannet av terrorangrepet i Manchester for en uke siden. En 23 år gammel mann er pågrepet sør i landet.

Pågripelsen skjedde i Shoreham-by-sea i Sussex på kysten sør for London, opplyser Greater Manchester Police på Twitter. Mannen er mistenkt for brudd på de britiske antiterrorlovene, opplyser politiet.

14 menn sitter nå i politiets varetekt etter selvmordsangrepet som kostet 22 mennesker livet ved Manchester Arena sist mandag. Ytterligere to personer – en mann og en kvinne – er pågrepet, men er allerede løslatt.

Politiet opplyser at de også undersøker en adresse i Chester og en i bydelen Whalley Range i Manchester.

I tillegg til pågripelsene i Storbritannia, er broren og faren til den antatte bombemannen pågrepet i Libya. Politiet tror terroraksjonen ble utført av 22 år gamle Salman Abedi, som er britisk, men har bakgrunn fra Libya.