Dødstallene stiger til 164 etter flom og skred på Sri Lanka

Kiriella i distriktet Ratnapura på Sri Lanka er hardt rammet av flom. Foto: Rukmal Gamage / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

164 personer er bekreftet døde, 104 er ennå savnet og 88 er innlagt på sykehus etter den verste monsunen på Sri Lanka på 14 år. 

Det oppdaterte dødstallet fra krisehåndteringssenteret (DMC) mandag er fryktet å stige. Store vannmasser har tvunget en halv million mennesker til å forlate hjemmene sine etter kraftig monsunregn før helgen, der alt vannet har ført til flom og skred. Rundt 2.000 hus er ødelagt i ekstremværet.

Politiet opplyser at et helikopter mandag styrtet i Baddegama-området, på vei med kriserasjoner til flomofrene, men ingen skal ha omkommet.

I takt med at vannstanden går ned øker innsatsen i letearbeidet og opprydningen i de rammede områdene. Det er imidlertid ventet mer regn mandag og tirsdag, noe som kan hindre arbeidet.

Sri Lanka har bedt om internasjonal assistanse, og to marinefartøy med forsyninger er på vei fra India. FN har lovet å sende drikkevann, rensetabletter og annet utstyr, mens Verdens helseorganisasjon (WHO) sender medisinsk personell og utstyr.

Redd Barna varslet søndag om fare for store utbrudd av denguefeber, ettersom smittebærende mygg kan spre seg kraftig i de stillestående vannmassene som er igjen etter regnet.