Fire personer trampet i hjel på overfylt stadion i Honduras

En skadd man blir tatt hånd om på det nasjonale fotballstadionet i Honduras' hovedstad søndag. Minst fire personer døde i kaoset på tribunene. Foto: Fernando Antonio / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Minst fire personer er døde og 25 alvorlig skadd i panikk på overfylte tribuner før en fotballkamp i Honduras. 

Ifølge Miguel Osorio, talsmann for sykehuset i Tegucigalpa ble de fire som er bekreftet omkommet tråkket ned i kaoset, klemt til døde eller trampet i hjel. I tillegg døde et foster i morens mage da hun ble skadd i voldsomhetene. Minst 25 personer ble fraktet til sykehuset med alvorlige skader etter kaoset.

Politibetjent Luis Barahona var blant de 600 fra politiet som hadde ansvaret for sikkerheten på Honduras' nasjonale stadion i hovedstaden Tegucigalpa søndag. Ifølge ham var det ble solgt langt flere billetter til sesongens siste kamp mellom Motagua og Honduras Progreso enn det var plasser på tribunene, som tar 35.000 tilskuere.

Ifølge myndighetene var det flere tusen fans som presset seg inn gjennom portene i håp om å få plass på det allerede overfylte stadionet. Politiet fyrte av vannkanoner og tåregass mot dem, og panikken brøt ut.