Overtidsmål fullførte Celtics supersesong

Celtic har hatt mye å feire denne sesongen og ble lørdag første skotske lag som har fullført en hel sesong uten tap i hjemlige turneringer. Her løfter kaptein Scott Brown serietrofeet. Foto: Craig Watson, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Innbytter Tom Rogics scoring på overtid ga Celtic 2-1-seier over Aberdeen i den skotske cupfinalen i fotball og fullførte klubbens rekordsesong.

Brendan Rodgers' lag vant både serie, ligacup og FA-cup og tapte ikke en eneste kamp mot skotsk motstand. Celtic er første skotske klubb som har gjennomført en hel sesong ubeseiret i hjemlige kamper.

– Det er en monumental prestasjon, sa Rodgers etter cupfinalen.

Rodgers er tredje manager som har ledet Celtic til hjemlig trippeltriumf, etter Jock Stein (1967 og 1969) og Martin O'Neill (2001). I 1967 vant laget for øvrig også serievinnercupen.

Lørdagens finaletriumf kom noen dager etter at Celtic feiret 50-årsjubileet for den bragden.

Vanskelig

Aberdeen gjordet det vanskelig for Celtic på Hampden Park og tok ledelsen ved Jonny Hayes allerede i det 9. minutt. Bare to minutter senere var storfavoritten à jour etter scoring av Stuart Armstrong, men flere mål lot vente på seg.

I annet overtidsminutt, da de fleste belaget seg på ekstraomganger, tok australske Rogic seg forbi to motspillere, scoret fra spiss vinkel og fullførte Celtics jubelsesong.

– Det var en veldig vanskelig kamp, og selvsagt føles det spesielt at vi vant. Mine gratulasjoner til spillerne, sa Brendan Rodgers.

Mye verre

Annerledes var følelsene i Aberdeen-leiren.

– Det er alltid vanskelig når man taper en kamp på overtid, men det blir mange ganger verre når det skjer i en cupfinale, sa manager Derek McInnes.

Totalt spilte Celtic 47 kamper i serie, ligacup og cup uten å tape. Cuptittelen var den 37. i klubbens ærerike historie.

Før kampen ble det i øsende regnvær avholdt et minutts stillhet for ofrene for terrorbomben i Manchester tidligere i uken.